Första patienten i Oncopeptides studie för inhämtande av real world-data för Pepaxti i Tyskland rekryterad
Stockholm, 22 juli 2024 – Oncopeptides AB (publ) (Nasdaq Stockholm: ONCO), ett bioteknikbolag med fokus på svårbehandlade cancerformer, meddelar idag att den första patienten inträtt i en ny studie som utvärderar Pepaxtis effektivitet och säkerhet i tyska patienter. Studien, som kommer att omfatta 100 patienter på ett 50-tal kliniker i Tyskland, syftar till att samla in bevis på Pepaxtis effektivitet och säkerhet i klinisk vård och är den första Pepaxti-studien som involverar behandlande läkare på tyska kliniker.
Studien, som fått namnet HARBOUR, kommer att utvärdera kliniska resultat av behandling med Pepaxti hos patienter som lider av refraktärt relapserande multipelt myelom (RRMM) i en patientpopulation som speglar indikationen för Pepaxti. Studien markerar ytterligare ett steg framåt i Oncopeptides pågående arbete med att stärka den medicinska förståelsen för Pepaxti och kommer att stödja evidensbasen för den population som Pepaxti är indikerad för.
"Att inleda HARBOUR-studien med rekryteringen av den första patienten är ett avgörande steg framåt för att möta de ouppfyllda behoven hos RRMM-patienter", säger Dr. med. Johannes Waldschmidt, vetenskaplig ledare för studien från Universitätsklinikum Würzburg, Tyskland. "Detta partnerskap med Oncopeptides erbjuder en möjlighet för det tyska medicinska samfundet att bidra till betydande framsteg inom myelombehandling och patientvård."
"Vårt mål är att förstå hur Pepaxti fungerar i verkligheten. Det är viktiga bevis att generera, inte bara för den tyska marknaden utan för den fullständiga europeiska kommersialiseringen", säger Sofia Heigis, vd för Oncopeptides. "Vi är glada över att för första gången inleda en studie i Tyskland och även den allra första studien som är helt fokuserad på vår målpopulation."
För mer information, besök det tyska registret för kliniska prövningar eller Oncopeptides webbplats där även frågor och svar för investerare kommer att publiceras.