Dug Foodtech AB (publ): DUG Foodtech och Davide Cobelli samarbetar för att förändra den italienska kaffemarknaden
DUG Foodtech AB, ett banbrytande företag inom växtbaserade drycker för kaffe, är glada att tillkännage ett strategiskt partnerskap med Davide Cobelli, en av Italiens mest respekterade profiler inom kaffevärlden.
Baristor: Får tillgång till premiumprodukter och förstklassig utbildning, med stöd av Davide Cobellis kunskap.
Rosterier: Kan bredda sina produktportföljer med en innovativ produkt och stärka sin position på marknaden.
Entusiaster: Kan njuta av en högkvalitativ växtbaserad kaffedryck, där avancerad teknik möter passionen från en barista.
DUG Foodtech är det enda företaget som använder potatis, en ingrediens med låg miljöpåverkan, i sina produkter. Potatis ger låga koldioxidutsläpp och kräver minimalt med vatten, vilket gör DUG till ett verkligt hållbart val.
DUG Barista är len, krämig och det perfekta valet för den som vill förhöja sina varma eller kalla drycker eller få en något fylligare textur. Värm och skumma för baristakvalitet eller häll direkt i kaffe eller te - DUG Barista är utsökt i alla former och separerar sig aldrig i varma drycker. Som en potatisbaserad produkt är DUG Barista rik på vitaminer, mineraler, fiber och protein, vilket gör den till ett utmärkt alternativ till mjölk:vegansk
miljövänlig, med maximalt 0,38 kg CO2-utsläpp per kg producerad produkt
fri från laktos, mjölk, soja, gluten och nötter, vilket gör den idealisk för personer med allergier
FPB Group i Torre d'Isola (PV) sköter distributionen av DUG-produkterna i Italien och är den primära kontakten för intressenter som vill veta mer eller påbörja ett partnerskap.
"Vi är mycket glada över att få välkomna Davide Cobelli," säger Helene Nielsen, vd för DUG Foodtech AB. "Hans erfarenhet och talang för att sprida sin passion för kaffe är ovärderliga för vårt företag och för alla våra italienska kunder."
"Det är en ära att samarbeta med DUG Foodtech," säger Davide Cobelli. "Jag tror starkt på potentialen i dessa unika produkter, som inte bara är ett bra alternativ för dem med allergier eller intoleranser utan också ett hållbart val för vår planet. Jag ser fram emot att dela min expertis med italienska baristor för att hjälpa dem att leverera en exklusiv och minnesvärd kaffeupplevelse."
DUG Foodtech har redan inlett flera strategiska samarbeten i regionen och kommer snart att vara tillgänglig för alla som vill prova. För mer information, vänligen kontakta Davide på: info@dugdrinks.com
För ytterligare information, vänligen kontakta:
DUG Foodtech AB (publ)
Helene Nielsen, verkställande direktör
Tel: +46 732 22 76 35
E-post: helene.nielsen@dugfoodtech.com
Om DUG Foodtech
DUG Foodtech ska vara det naturliga valet för alla aktörer i omställningen till växtbaserade livsmedel. Bolagets affärsidé är att använda egna patenterade metoder, innovativa lösningar och kunskap för att utveckla, sälja produkter som marknaden efterfrågar. För att livsmedelsindustrin ska nå sina uppsatta klimatmål krävs förändringar. Bolaget bidrar genom sin satsning på växtbaserade livsmedel med lågt klimatavtryck, råvaror som är lättodlade och tillgängliga samt har hälsofördelar för slutkonsument. Bolaget och dess väletablerade samarbetspartners på prioriterade marknader och kanaler ger förutsättningar att växa på en global marknad, värderad till 100 miljarder US-dollar. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet DUG. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.